Onstaan

De Jonge Dolfijnen is ontstaan begin de jaren 70 van de vorige eeuw als competitieclub uit de toen bestaande zwemclub voor volwassenen. Oorspronkelijk werd 3 tot 4 x per week getraind en werd deelgenomen aan Interclub-meetings met een 10-tal gemeentes uit Zuid-West-Vlaanderen, telkens met mooie prestaties. Ook werd meegedaan aan 4-uren en 12-uren zwemmarathons (Moorslede, Poperinge, …). Open water zwemmen Damme-Brugge stond ook op het programma.

Sedert een aantal jaren ligt de klemtoon meer op het recreatieve, waarbij stijlverbetering een belangrijk punt is. We maken er een punt van om de zwemmers een correcte zwemstijl aan te leren, we leren hen tevens de juiste manier om een keerpunt te nemen (1 of 2 handen aan de rand afhankelijk van de zwemstijl).

Intussen is het aantal leden gestegen van een 40-tal in de beginjaren naar meer dan 120 sedert een 35-tal jaar. Daardoor werd de min. vereiste van 25 m. naar 50 m. brevet opgetrokken. Ook de oudere jeugd (>20 jaar) is nog steeds sterk vertegenwoordigd!